Chrupkie razowe placki
Kategoria: Pozostałe przepisy
Składniki:

1 szklanka mÄ…ki pszennej razowej drobno mielonej
1 szklanka mÄ…ki pszennej
woda
1 łyżeczka soli
mÄ…ka krupczatka do podsypywania
gruba sól do posypania placków
oliwa z oliwek

MÄ…kÄ™ pszennÄ… i pszennÄ… razowÄ… mieszamy z takÄ… iloÅ›ciÄ… wody aby zagnieść sprężyste dosyć miÄ™kkie ciasto, które odstawiamy na ½ godziny przykryte Å›ciereczkÄ…. Wyrabiamy drugi raz posypujÄ…c solÄ…. Ciasto po wyrobieniu powinno być bardzo elastyczne. Dzielimy je na kulki wielkoÅ›ci dużej Å›liwki i każd...
 
 
Menu
 
Newsletter
Imiê


E-mail