Kamienie do pieczenia pizzy, chleba, mięsa



Tylko u nas

Stojak do kominka - od 35,00 zł, łopatka do pizzy / do nakładania ciasta - 20,00 zł

Nasze promocje

Zestaw: kamień do pieczenia + łopatka + nóż za jedyne 69,00 PLN

Nowość

Kamień do pizzy - okrągły. Średnica: 32 lub 36 cm, cena: od 69,00 zł

Polityka prywatności

Wchodząc na tę stronę, wyrażasz zgodę na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystasz, plików cookies oraz na przetwarzanie twoich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przez ciebie ze strony internetowej http://stonebaking.pl. Zobacz politykę prywatności

Opinie naszych klientów

Kupiłem przez internet kamień do pieczenia chleba i pizzy:-) Koszt takiej ceramicznej płyty to w tej chwili 60-65 zł. plus przesyłka. Dostałem jeszcze gratisowo wygodną, dużą łopatkę zrobioną ze sklejki.

Bardzo dobrze zsuwa się z niej ciasto bezpośrednio na rozgrzaną płytę. Od dwóch dni ciągle coś piekę, żeby przetestować możliwości jakie daje rozgrzany w domowym piekarniku kamień. Jak na razie wszystkie testy wypadają celująco.

[Maciej Szaciłło - serwis kulinarny 1000stopni.pl]

Więcej opinii >>>

Koszty przesyłki

Towar wysyłamy firmą kurierską.
Koszt przesyłki do 31 kg wynosi:

  • Polska: 18,00 PLN
    (płatność z góry) 
  • Polska: 25,00 PLN
    (płatność przy odbiorze)
  • Niemcy: 12,00 EUR
    (przedpłata)

Numer konta bankowego

Polska:
24 1140 2004 0000
3102 7402 6337

Niemcy:
BREXPLPWMBK:
24 1140 2004 0000
3102 7402 6337

Kontakt

Tel. 798-816-399
E-mail: biuro@stonebaking.pl

Pieczenie pizzy, wypiek chleba - przepisy

<<< wstecz

Pizza calzone
styczeń
10

Pizza calzone to pizza w kształcie pieroga, okrągły placek złożony na pół i sklejony na brzegach.
W środku rozmaite farsze; podstawa to ser i pomidory.
--------------------------------------------
Calzone z grzybami i pomidorami

Porcje: 2-4
Przygotowanie: 30 minut
Oczekiwanie: 1 godz. 30 min.
Pieczenie: 40 minut
Trudność: łatwe

Składniki:

500g ciasta na pizzę
60ml (1/4 szklanki) oliwy z oliwek
350g pieczarek pokrojonych w plasterki
1 ząbek czosnku lekko rozgnieciony
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
400g posiekanych pomidorów z puszki, razem z sokiem
125g mozzarelli, odsączonej pokrojonej w kostkę
50g (1/2 szklanki) świeżo startego parmezanu
sól

Sposób przyrządzenia:

Przygotuj ciasto na pizzę według przepisu. odstaw do wyrośnięcia. Nagrzej piekarnik do 220°C. Wysmaruj oliwą duży arkusz papieru do pieczenia. Rozgrzej na średnim ogniu na dużej, głębokiej patelni oliwę. Wrzuć pieczarki i czosnek, smaż 7-10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż pieczarki będą lekko złote i miękkie, a większość soku odparuje. Wsyp pietruszkę, posól, wymieszaj i odstaw z ognia usuń czosnek. podziel ciasto na 2 równe porcje. Rozwałkuj je na krążki o grubości 3 mm. przełóż na papier do pieczenia. Rozsmaruj na połowie każdego krążka pomidory, zostawiając 2 cm wolnego brzegu. Wyłóż na nie mozzarellę i grzyby, posyp parmezanem. Zawiń wolne ciasto nad nadzieniem, uformuj palcami brzeg, mocno dociskając. Piecz około 30 minut, aż ciasto nabierze złotobrązowego koloru. Podawaj gorące.

Polecamy

Bukowa deska do krojenia. Cena: 49,00 PLN / 10,90 EUR

Przepisy

Przepisy na pizzę, pieczenie chleba

Serwis kulinarny

 

Odwiedź nasz serwis kulinarny

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Jeśli nie chcesz, aby pliki „cookies” były zapisywane w pamięci Twojego urządzenia, możesz to zmienić za pomocą ustawień przeglądarki.