Kamienie do pieczenia pizzy, chleba, mięsa
Tylko u nas
Stojak do kominka - od 35,00 zł, łopatka do pizzy / do nakładania ciasta - 20,00 zł
Nasze promocje
Zestaw: kamień do pieczenia + łopatka + nóż za jedyne 69,00 PLN
Nowość
Kamień do pizzy - okrągły. Średnica: 32 lub 36 cm, cena: od 69,00 zł
Polityka prywatności
Wchodząc na tę stronę, wyrażasz zgodę na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystasz, plików cookies oraz na przetwarzanie twoich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przez ciebie ze strony internetowej http://stonebaking.pl. Zobacz politykę prywatności
Opinie naszych klientów
Kupiłem przez internet kamień do pieczenia chleba i pizzy:-) Koszt takiej ceramicznej płyty to w tej chwili 60-65 zł. plus przesyłka. Dostałem jeszcze gratisowo wygodną, dużą łopatkę zrobioną ze sklejki.
Bardzo dobrze zsuwa się z niej ciasto bezpośrednio na rozgrzaną płytę. Od dwóch dni ciągle coś piekę, żeby przetestować możliwości jakie daje rozgrzany w domowym piekarniku kamień. Jak na razie wszystkie testy wypadają celująco.
[Maciej Szaciłło - serwis kulinarny 1000stopni.pl]
Koszty przesyłki
Towar wysyłamy firmą kurierską.
Koszt przesyłki do 31 kg wynosi:
-
Polska: 18,00 PLN
(płatność z góry) -
Polska: 25,00 PLN
(płatność przy odbiorze) -
Niemcy: 12,00 EUR
(przedpłata)
Numer konta bankowego
Polska:
24 1140 2004 0000
3102 7402 6337
Niemcy:
BREXPLPWMBK:
24 1140 2004 0000
3102 7402 6337
Kontakt
Tel. 798-816-399
E-mail: biuro@stonebaking.pl
Pieczenie pizzy, wypiek chleba - przepisy
10
2 szklanki mąki pszennej
2 szklanki mąki pszennej razowej „pełne ziarno” Lubella
1 szklanka pszennego razowego zakwasu
około 2 szklanki wody
2 łyżeczki soli
Mąkę pszenną i pszenną razową mieszamy z zakwasem i wodą, tak aby uzyskać dosyć gęste ciasto. Przekładamy je na stolnicę i wyrabiamy około 10 minut podsypując mąką. Odstawiamy przykryte na 20 minut i wyrabiamy jeszcze raz posypując solą. Odstawiamy na 10 minut i wyrabiamy ostatni raz. Po wyrobieniu powinno być bardzo elastyczne. Ciasto odkładamy na 12 godzin do lodówki w przykrytej misce. Można pominąć ten etap, ale podczas długiego dojrzewania w niskiej temp. ciasto chlebowe nabiera odpowiedniego, lekko kwaśnego smaku.
Po wyjęciu z lodówki formujemy prostokąt i składamy tak jak kopertę na trzy części do środka. Przekręcamy o 90 stopni i składamy jeszcze raz. Ciasto formujemy w kulę. Okrągłą miskę lub koszyczek wykładamy czystą ściereczką, obficie posypujemy mąką i wkładamy kulę ciasta. Posypujemy mąką i zostawiamy do wyrośnięcia. Chleb powinien prawie podwoić swoją objętość co może zająć 2-4 godziny, w zależności od temperatury i innych czynników. Piekarnik nagrzewamy do maksymalnej temperatury. Koszyczek przekręcamy jednym ruchem tak, aby bochenek wypadł na rozgrzaną blachę do pieczenia, a jeszcze lepiej kamień do pieczenia pizzy, (patrz. http://stonebaking.pl/kamienie/ ).Chleb nacinamy żyletką i pieczemy 15 minut. Zmniejszamy temperaturę do 220 stopni i pieczemy następne 20 minut. Bochenek po upieczeniu powinien wydawać głuchy dźwięk po postukaniu w skórkę.
Źródło: http://1000stopni.pl/pl/przepisy/chleb-pszenny-na-zakwasie
Polecamy
Bukowa deska do krojenia. Cena: 49,00 PLN / 10,90 EUR
Przepisy
Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Jeśli nie chcesz, aby pliki „cookies” były zapisywane w pamięci Twojego urządzenia, możesz to zmienić za pomocą ustawień przeglądarki.