Kamienie do pieczenia pizzy, chleba, mięsa



Tylko u nas

Stojak do kominka - od 35,00 zł, łopatka do pizzy / do nakładania ciasta - 20,00 zł

Nasze promocje

Zestaw: kamień do pieczenia + łopatka + nóż za jedyne 69,00 PLN

Nowość

Kamień do pizzy - okrągły. Średnica: 32 lub 36 cm, cena: od 69,00 zł

Opinie naszych klientów

Kupiłem przez internet kamień do pieczenia chleba i pizzy:-) Koszt takiej ceramicznej płyty to w tej chwili 60-65 zł. plus przesyłka. Dostałem jeszcze gratisowo wygodną, dużą łopatkę zrobioną ze sklejki.

Bardzo dobrze zsuwa się z niej ciasto bezpośrednio na rozgrzaną płytę. Od dwóch dni ciągle coś piekę, żeby przetestować możliwości jakie daje rozgrzany w domowym piekarniku kamień. Jak na razie wszystkie testy wypadają celująco.

[Maciej Szaciłło - serwis kulinarny 1000stopni.pl]

Więcej opinii >>>

Koszty przesyłki

Towar wysyłamy firmą kurierską.
Koszt przesyłki do 31 kg wynosi:

  • Polska: 18,00 PLN
    (płatność z góry) 
  • Polska: 25,00 PLN
    (płatność przy odbiorze)
  • Niemcy: 12,00 EUR
    (przedpłata)

Numer konta bankowego

Polska:
24 1140 2004 0000
3102 7402 6337

Niemcy:
BREXPLPWMBK:
24 1140 2004 0000
3102 7402 6337

Kontakt

Tel. 798-816-399
E-mail: biuro@stonebaking.pl

Pieczenie pizzy, wypiek chleba - przepisy

<<< wstecz

Ciasto na pizzę - przepis nr 2
styczeń
23

Poniższe składniki wystarczają na 2 pizze o średnio grubym spodzie.

Składniki
3 szklanki mąki (typ 450-500)
1 szklanka wody
pół paczki drożdży piekarskich
2 łyżki oliwy z oliwek (może być zwykły olej, oliwa nadaje dodatkowego aromatu)
szczypta soli
łyżeczka cukru

Przyrządzenie ciasta
Do miski wrzucić drożdże, posypać cukrem (szybciej się rozpuszczą), potem dodać szklankę wody (ciepłej, nie gorącej). Wsypać 3 szklanki mąki, dodać oliwę (olej), osolić. Wyrabiać ciasto, aż będzie odchodzić od ręki i miski. Podzielić ciasto na 2 części, uformować pagórkowate placki, nakryć do wyrośnięcia (5-10-15 minut, zależnie od temperatury).

Wyrośnięte ciasto ugniatać na stolnicy, następnie formować płaskie, okrągłe placki. Jeśli jest dobra mąką i świeże drożdże, ciasto powinno dać się dobrze rozciągać bez obawy o porwanie. Tak uformowany spód posmarować najlepiej własnoręcznie przyrządzonym sosem pomidorowo-ziołowym, i ułożyć farsz. Piec w nagrzanym piekarniku 220-250 stopni.

Ponieważ każdy piekarnik piecze odrobinę inaczej, czas pieczenia należy dobrać indywidualnie.

Żródło: http://pl.wikibooks.org/wiki/Ksi%C4%85%C5%BCka_kucharska/Pizza_-_ciasto

Polecamy

Bukowa deska do krojenia. Cena: 49,00 PLN / 10,90 EUR

Przepisy

Przepisy na pizzę, pieczenie chleba

Serwis kulinarny

 

Odwiedź nasz serwis kulinarny

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Jeśli nie chcesz, aby pliki „cookies” były zapisywane w pamięci Twojego urządzenia, możesz to zmienić za pomocą ustawień przeglądarki.