Kamienie do pieczenia pizzy, chleba, mięsa



Tylko u nas

Stojak do kominka - od 35,00 zł, łopatka do pizzy / do nakładania ciasta - 20,00 zł

Nasze promocje

Zestaw: kamień do pieczenia + łopatka + nóż za jedyne 69,00 PLN

Nowość

Kamień do pizzy - okrągły. Średnica: 32 lub 36 cm, cena: od 69,00 zł

Polityka prywatności

Wchodząc na tę stronę, wyrażasz zgodę na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystasz, plików cookies oraz na przetwarzanie twoich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przez ciebie ze strony internetowej http://stonebaking.pl. Zobacz politykę prywatności

Opinie naszych klientów

Kupiłem przez internet kamień do pieczenia chleba i pizzy:-) Koszt takiej ceramicznej płyty to w tej chwili 60-65 zł. plus przesyłka. Dostałem jeszcze gratisowo wygodną, dużą łopatkę zrobioną ze sklejki.

Bardzo dobrze zsuwa się z niej ciasto bezpośrednio na rozgrzaną płytę. Od dwóch dni ciągle coś piekę, żeby przetestować możliwości jakie daje rozgrzany w domowym piekarniku kamień. Jak na razie wszystkie testy wypadają celująco.

[Maciej Szaciłło - serwis kulinarny 1000stopni.pl]

Więcej opinii >>>

Koszty przesyłki

Towar wysyłamy firmą kurierską.
Koszt przesyłki do 31 kg wynosi:

  • Polska: 18,00 PLN
    (płatność z góry) 
  • Polska: 25,00 PLN
    (płatność przy odbiorze)
  • Niemcy: 12,00 EUR
    (przedpłata)

Numer konta bankowego

Polska:
24 1140 2004 0000
3102 7402 6337

Niemcy:
BREXPLPWMBK:
24 1140 2004 0000
3102 7402 6337

Kontakt

Tel. 798-816-399
E-mail: biuro@stonebaking.pl

Pieczenie pizzy, wypiek chleba - przepisy

<<< wstecz

Pizza neapolitańska
styczeń
10

Składniki

450 g obranych pomidorów, świeżych lub z puszki

porcja ciasta na pizzę

40 g sardeli w oleju osączonych z zalewy i pokrojonych w paski

350 g mozzarelli pokrojone w kostkę

łyżeczka oregano

3 łyżki oliwy z oliwek

sól

pieprz

Przygotowanie

Nagrzać piekarnik do temperatury 250°C, co najmniej 20 min. przed pieczeniem pizzy. Pomidory przetrzeć do miski przez niezbyt gęste sitko. Ciasto rozwałkować na krążek i posmarować przecierem, zostawiając wolny margines wokół brzegu. Na wierzchu rozłożyć sardele i kostki mozzarelli. Pizzę posypać oregano, oprószyć solą i pieprzem, skropić oliwą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 15-20 minut, aż ciasto się zrumieni a ser roztopi.

Polecamy

Bukowa deska do krojenia. Cena: 49,00 PLN / 10,90 EUR

Przepisy

Przepisy na pizzę, pieczenie chleba

Serwis kulinarny

 

Odwiedź nasz serwis kulinarny

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Jeśli nie chcesz, aby pliki „cookies” były zapisywane w pamięci Twojego urządzenia, możesz to zmienić za pomocą ustawień przeglądarki.